Goed voor het milieu én voor uw portemonnee


De huizen in 'Het Korenveld 'zijn all electric. Ze worden niet verwarmd met gas, maar door de zon en de aarde. De energie die nodig is voor verwarming wekt de woning zelf op. Dat kan dankzij hoogwaardige isolatie en uitgekiende installaties. De aanschaf van zo'n huis is duurder, maar heeft daarna geen stookkosten meer. En ook belangrijk: u levert wérkelijk een bijdrage aan een beter milieu.

De tijd vooruit
Nederland neemt afscheid van gasaansluitingen. Uiterlijk vanaf 2021 moeten alle nieuwe woningen 'energieneutraal' gebouwd worden. Deze drie woningen lopen daarop vooruit. De huizen worden vermoedelijk de eerste nieuwbouw koopwoningen in Helvoirt die hun eigen warmte opwekken. U bent dus klaar voor de verre toekomst.Het huis wekt haar eigen energiebehoefte op
In een energiezuinig huis is het vasthouden van de warmte de eerste prioriteit. Uw huis krijgt daarom zeer hoogwaardige isolatie van vloeren, daken en  muren. Alle kieren worden zorgvuldig gedicht. Voor verse lucht mag u een raam open zetten, maar dit is niet noodzakelijk: een geavanceerd ventilatiesysteem zorgt voortdurend voor voldoende verwarmde, schone buitenlucht bij minimaal verlies van warmte.
Uw huis krijgt comfortabele vloerverwarming. Deze houdt uw huis op temperatuur dankzij uw eigen warmtepomp. Dit apparaat haalt in de winter aardwarmte diep uit de grond en zorgt in de zomer juist voor koeling. De stroom die hier voor nodig is komt van zonnepanelen op het dak van uw huis.

U wordt uw eigen energieleverancier
De installaties in uw woning zullen voorzien in voldoende verwarming, warm water en ventilatie. Als uw dak groot genoeg is kunt u nog extra energie opwekken, zodat u ook in het verbruik van huishoudelijke apparaten (verlichting, televisie, computers enz.) kunt voorzien.